Sprekers

De sprekers van de mannendag op 18 november 2017

Henk Binnendijk (Rijnsburg, 1934) is evangelist, spreker, schrijver, en voormalig televisieprogrammamaker en -presentator.

Henk groeide op in een gezin met tien kinderen, twee jongens en acht meisjes. Hij werkte achttien jaar in het expeditiebedrijf van zijn vader. Nadat hij midden jaren ‘60 tot geloof was gekomen besloot Henk zijn leven radicaal over een andere boeg te gooien. Hij verliet het familiebedrijf omdat hij het evangelie wilde verkondigen. Gedurende tien jaar werkte hij freelance voor verschillende evangelisatieorganisaties. In 1976 trad Henk in dienst bij de Evangelische Omroep en maakte voor deze omroep een veelvoud aan tv-programma’s, zoals in de jaren negentig Fifty-Fifty, waarin hij met bekende Nederlanders confronterende tweegesprekken aanging over het christelijk geloof. Bekend werd vooral het gesprek dat hij in 1994 had met Herman Brood.

In 1999 ging Henk met pensioen, maar is tot op heden zeer actief als spreker, zowel in samenkomsten van kerken en gemeentes als op christelijke festivals en andere activiteiten.

Henk is auteur van meer dan tien boeken, waaronder “Hier en daar” (2011) gebaseerd op zijn bekende uitspraak “Je zult daar zijn wat God hier van je heeft kunnen maken”, en “Het meesterwerk van God” (2017) over het boek Openbaring.

 

 

Ron van der Spoel (Middelharnis, 1968) is predikant binnen de Protestantse Kerk in Nederland, gastdocent aan de Evangelische Theologische Faculteit in Leuven, en trainer/coach voor pastors en voorgangers.

Ron studeerde theologie aan de Rijksuniversiteit Utrecht en begon zijn predikantschap in 1994 in Loenen aan de Vecht. In 1999 vertrok hij vandaar naar Harderwijk, en van 2006 tot 2011 was hij voorganger van Kruispunt, een missionaire gemeente in de wijk Vathorst in Amersfoort.

In 2002 richtte Ron de organisatie Passie voor Preken op. Daarmee wil hij predikanten helpen om het evangelie op een duidelijke en krachtige manier over te brengen naar de toehoorder. Inmiddels zijn zo’n 1200 personen verbonden met de organisatie.

In juli 2011 verliet hij het predikantschap in Vathorst om zich te richten op het trainen van pastors als adjunct-directeur Kerk en Theologie van Open Doors, een organisatie die kerken en christenen ondersteunt in landen waar christenvervolging plaatsvindt.

Ron is de oprichter en leider van de Jethro foundation. Jethro is een trainingsprogramma voor pastors; gebaseerd op de overtuiging dat het opbouwen van de kerk begint met het toerusten van haar voorgangers. Daarom richt Jethro zich volledig op dat wat iedere pastor nodig heeft om op een Bijbelse manier leiding te geven aan de gemeente, met als uitgangspunt de vijf kerntaken voor gemeenteleiders die Jethro leerde aan Mozes in Exodus 18:19-23.